nieuws

Albert Heijn genomineerd voor Loden Leeuw

Branche & Bedrijf 3874

Albert Heijn genomineerd voor Loden Leeuw

HILVERSUM – Albert Heijn, Becam en Gamma zijn genomineerd voor de Loden Leeuw.

De Loden Leeuw is de publieksprijs die televisieprogramma Radar traditiegetrouw uitreikt aan de meest irritante reclame van het jaar en de meest irritante BN’er in een reclame.

Meest irritante reclames

De afgelopen maanden konden consumenten via de website van Radar de irritante reclames opgeven. De genomineerde reclames voor de Loden Leeuw 2017: Albert Heijn – Buik billen bonus, Becam – Hij, zij en zij en Gamma – Het 250 stappenplan van de bemoeizuchtige schoonvader. Genomineerd voor de titel meest irritante BN’er in een reclame zijn: Ali B – Yarden, Paul Haenen – Pricewise, Winston Gerschtanowitz – Robijn.

Draadloze speaker verloot

Stemmers maken zelf ook kans op een prijs. Onder alle stemmers die hun gegevens achterlaten wordt een draadloze speaker verloot. De prijzen worden uitgereikt in het televisieprogramma Radar van de Tros. Genomineerden kunnen door de kijkers aangemeld worden op de site van Radar, waarna het programma de genomineerden selecteert. Daarna kunnen de kijkers door stemmingen uiteindelijk bepalen wie de Loden Leeuw ‘wint’.

Lijkt op Loeki

De Loden Leeuw zou oorspronkelijk de Loden Loeki heten (als tegenhanger van de Gouden Loeki, een prijs voor de beste reclame), maar de STER wilde niet dat de naam Loeki aan de prijs werd verbonden. Het beeldje lijkt nog wel op Loeki, alleen is het loodkleurig en draagt de leeuw een loden bal aan zijn poot.

Reageer op dit artikel