nieuws

Wijchen krijgt weer derde super in centrum

Branche & Bedrijf 3697

Wijchen krijgt weer derde super in centrum

WIJCHEN – In het dorpscentrum van Wijchen komt weer een derde supermarkt.

De gemeenteraad heeft zich daar duidelijk over uit gesproken in een door de gehele raad gedragen amendement, meldt Omroep Gelderland. Do or het besluit van de gemeente komt er definitief geen nieuwe supermarkt op het parkeerterrein van het Europaplein of van de Bolster.

Locatie nog onbekend

In het centrum van Wijchen zitten al vestigingen van Emté en Albert Heijn. Waar de nieuwe centrumsupermarkt komt, is nog niet duidelijk. Een mogelijke optie is het voormalige pand van Jan Linders aan de Touwslagersbaan.. De regionale supermarktketen sloot die vestiging in 2013 en sindsdien staat het pand leeeg.

Wethouder ziet belang  

Wethouder Geert Gerrits gaf in zijn reactie aan de raad aan ‘dat het belang van een derde supermarkt in het centrum wordt gezien. Elke locatie heeft zijn beperkingen en kansen. Maar we gaan voor een kwalitatieve hoogwaardige ontwikkeling.’ Het besluit van de gemeente betekent niet dat er in Wijchen-Zuid geen tweede supermarkt zou kunnen komen.

 

Reageer op dit artikel