nieuws

Vomar sluit alliantie met voetbalclub AZ

Branche & Bedrijf 3292

Vomar sluit alliantie met voetbalclub AZ

ALKMAAR – Voetbalclub AZ heeft supermarktketen Vomar aan zich gebonden als strategisch partner. Beide partijen sloten een sponsorcontract af voor drie jaar.

AZ laat op z’n eigen website weten dat de samenwerking tussen partijen onder meer zichtbaar zal worden door diverse consumentenacties bij de Vomar-winkels, in het AFAS Stadion en bij de AZ aangesloten amateurverenigingen in de regio.

‘Vomar gezond en gedreven merk’

‘Wij zijn blij om Vomar als strategisch partner langdurig aan ons te binden’, zegt Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van de Alkmaarders. ‘AZ en Vomar zijn twee gezonde en gedreven merken uit Noord-Holland, dat verbindt ons. De afgesproken drie jaar vormt een sterke en stabiele basis voor een veelbelovende samenwerking.’

Hoofdkantoor vlakbij AZ-stadion

Michael Koster, Manager Commercie van de subtopper, zegt: ‘Met Vomar hebben we een super ambitieuze naam aan ons gebonden. Het is overigens uniek in de clubgeschiedenis dat we een samenwerking met een supermarktketen zijn aangegaan. En het mooie is: het hoofdkantoor van Vomar ligt op een steenworp afstand van ons stadion. We hopen beide dat we onze fans en klanten uit ons verzorgingsgebied optimaal kunnen gaan bedienen en verrassen door deze overeenkomst.’

‘Grote kans voor Vomar’

Behalve de Eredivisieclub toont ook Vomar zich trots op de samenwerking. Marco Maatman, Commercieel Directeur van Vomar: ‘Dit is voor Vomar een grote kans om de naamsbekendheid verder te vergroten. Ook zijn er volop interessante activatiemogelijkheden. Daarnaast hechten wij vanuit ons MVO-beleid veel waarde aan goede voeding en voldoende beweging. Zaken die we onder meer ook bij de AZ aangesloten amateurverenigingen kunnen gaan uitdragen. AZ en Vomar zijn een perfecte fit. Dat we letterlijk buren zijn en ook nog eens ongeveer even ‘oud’; AZ bestaat dit jaar 50 jaar en wij vieren volgend jaar ons 50-jarig jubileum, maakt de samenwerking nog meer bijzonder. Het spreekwoord luidt niet voor niets: bij Alkmaar begint de victorie!’

Reageer op dit artikel