nieuws

Sligro laat pand Superdirect slopen

Branche & Bedrijf 3976

Sligro laat pand Superdirect slopen
Het pand van Superdirect in Eindhoven.

EINDHOVEN – Het voormalige onderkomen van Superdirect in Eindhoven is gesloopt. Aandeelhouder Sligro gaf hiertoe opdracht in de aanloop naar oplevering aan de gemeente.

Superdirect ging in 2013 van start met een onbemand afhaalpunt voor boodschappen. Het had daarmee een wereldwijde primeur.

Superdirect liep uit op flop

Superdirect had grote plannen en er zouden veel meer locaties volgen in de rest van het land. Het project liep echter uit op een flop. Amper een half jaar na opening van het afhaalpunt in Eindhoven ging het bedrijf op de fles. Volgens het Eindhovens Dagblad speelde de locatie, alleen te bereiken via een achterafweggetje, daarbij een rol. Belangrijker was echter het gebrekkige assortiment. Zo waren diepvriesproducten niet beschikbaar. Ook waren de prijzen aan de hoge kant. Klanten waren er daardoor amper. Het ED schrijft dat tijdens een middag posten bij het afhaalpunt geen enkele klant zich liet zien.

Sligro bleef met de grond achter

Sligro, aandeelhouder van Superdirect, bleef met de gebakken peren achter. Het moederbedrijf van Emté verloor zo’n €2 miljoen aan het project. Wel kwam het pand na het faillissement in handen van de groothandel, al bleef de gemeente eigenaar van de grond. De huurovereenkomst eindigt op 20 november aanstaande en aangezien de grond moet worden opgeleverd in dezelfde toestand als bij aanvang van het contract, heeft Sligro het pand nu gesloopt. Wat er met de locatie aan de Noord-Brabantlaan gaat gebeuren, is volgens de regionale krant nog onbekend.

Reageer op dit artikel