nieuws

Rotterdamse caissière steelt half miljoen

Branche & Bedrijf 7056

Rotterdamse caissière steelt half miljoen
(foto Pixabay)

ROTTERDAM – Een 60-jarige caissière heeft meer dan een half miljoen euro gestolen uit de kassa’s van biologische supermarkt Gimsel in Rotterdam.

De vrouw stal tussen 20017 en 2014 ‘op sluwe wijze dagelijks een bedrag van een paar honderd euro uit de kassa’, meldt Metro. Het bedrag dat de caissière buitmaakte, liep zo op tot een totaalbedrag van €543.803, aldus de officier van justitie, die een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar eiste.

Bij toeval ontdekt

Dat de caissière dagelijks geld stal uit de kassalade van de biosuper in de Groene Passage kwam eind 2014 bij toeval aan het licht toen een pot dure crème zoek bleek te zijn. De bedrijfsleider checkte op zoek naar de dief camerabeelden en zag toen dat de caissière geld uit een kassalade pakte en in haar broekzak stak. Ze verklaarde dat ze wel vaker de afrekening annuleerde als klanten met contant geld betaalden om dat vervolgens in een apart vakje in de kassa te leggen. Ze pakte het er uit als ze dacht dat niemand keek.

Caissière stal €1000 per week

De officier van justitie vroeg zich af hoe het mogelijk was dat de supermarkt Gimsel, ‘een winkel in eerlijke producten’ de megadiefstal niet eerder opmerkte. De bedrijfsleider verklaarde aan justitie dat dit niet zo vreemd was als het leek. Op een weekomzet van €150.000 zou een bedrag van €1000 per week niet opvallen.

Geld zoek

Volgens de krant wandelde de inmiddels zestigjarige voormalige caissière keurig gekapt en gekleed de rechtszaal binnen. In het beklaagdenbankje zei ze met gebogen hoofd tegen de rechter niet te weten waar het geld is gebleven. Ze verklaarde het geld niet in dure uitspattingen te hebben gestoken. De officier van justitie zag dat anders. Ze zou een schuld van €3000 van een vriendin hebben betaald en spendeerde €10.000 aan het huwelijk van haar dochter.

Gimsel claimt alleen 2014

Dat het bedrag tot meer dan een half miljoen was opgelopen kwam aan het licht toen de bedrijfsleider alle door haar geannuleerde verkopen onderzocht. Toch claimt de biosuper alleen diefstal die ze in 2014 pleegde, een bedrag van circa €136.000. Om dat geld terug te krijgen volgt mogelijk beslaglegging op het huis dat ze in 1999 samen met haar man kocht voor een vergelijkbaar bedrag.

Reageer op dit artikel