nieuws

René Bakker directeur Fair Trade Original

Branche & Bedrijf 2512

René Bakker directeur Fair Trade Original
Rene Bakker. Foto: Herbert Wiggerman

CULEMBORG – René Bakker is benoemd tot interim-directeur bij Fair Trade Original. De voormalig C1000-directeur begint per 1 november.

René Bakker volgt huidig directeur Bert Jongsma op. Die vertrekt na een dienstverband van twaalf jaar, waarvan de laatste vijf jaar als directeur en bestuurder, bij Fair Trade Original.

René Bakker al langer betrokken

Bakker was als lid van de raad van toezicht al langer betrokken bij het non-profit merk. ‘Doordat René Bakker reeds zeer betrokken is bij Fair Trade Original, is continuïteit in de uitvoering van de uitgezette strategie gewaarborgd’, laat het bedrijf weten. Bakker treft er een ‘gezonde organisatie achter met persoonlijk betrokken medewerkers die in de afgelopen jaren de positie van Fair Trade Original in de Nederlandse supermarkten met succes hebben uitgebouwd. De organisatie heeft met succes een breed assortiment Oosterse fairtrade gecertificeerde producten op de markt gebracht en is klaar voor expansie in het buitenland’, luidt de tekst in een persbericht.

‘Een veelzijdige interim’

Jongsma gaat aan de slag als directeur bij Simon Lévelt. De komende weken draagt hij zijn taken over aan Bakker. Margreet Oostenbrink, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Fair Trade Original krijgt met René Bakker een veelzijdige interim directeur met jarenlange ervaring in retail. René zal zijn expertise en ervaring inzetten om de groeistrategie van de organisatie verder vorm te geven.’

Lange staat van dienst

René Bakker heeft een lange staat van dienst binnen de retailsector, in diverse directiefuncties bij onder meer Karwei, C1000 en BrandLoyalty. Ook is hij al meerdere jaren columnist bij Distrifood. In verband met zijn benoeming als interim-directeur zal hij per direct aftreden als lid van de raad van toezicht van Fair Trade Original. Bakker zelf: ‘Door mijn activiteiten in de raad van toezicht kon ik al een bijdrage leveren aan het goede werk dat Fair Trade Original doet. Ik ben blij als interim-directeur nog directer aan de verdere groei van Fair Trade Original te kunnen werken.’

Over Fair Trade Original

Fair Trade Original is een non-profit merk met 120 producten. Het 100% fairtrade foodmerk ontwikkelt eerlijke handelsketens met boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Winst die de stichting maakt, wordt volledig geïnvesteerd in de doelstelling om eerlijk eten en drinken breed toegankelijk te maken. Fair Trade Original is gevestigd in Culemborg en telt 24 medewerkers. Het assortiment is breed verkrijgbaar, zoals bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk en Deen en bij Marqt, Waar en Wereldwinkels.

Reageer op dit artikel