nieuws

Poiesz Bakkeveen open ondanks plofkraak

Branche & Bedrijf 1729

Poiesz Bakkeveen open ondanks plofkraak

BAKKEVEEN – De Poiesz-supermarkt in het Friese Bakkeveen is vandaag gewoon opengegaan, ondanks de plofkraak die vannacht werd gepleegd.

Doel van de plofkraak die vannacht rond 03.00 uur plaatsvond, was een pinautomaat van de Rabobank, aan de buitenzijde van de winkel.

Alleen fles drank sneuvelde bij plofkraak

De schade aan het pand viel dusdanig mee, dat consumenten dinsdagochtend gewoon boodschappen konden doen bij het Poiesz-filiaal aan de Duerswâldmer Wei. Volgens Omrop Fryslan zou een medewerker hebben gezegd dat er alleen een fles drank is gesneuveld in de slijterij van de supermarkt. Direct na de plofkraak werden wel een tiental woningen rondom de winkel ontruimd. De reden daarvoor was dat er explosief materiaal was achtergebleven in de pinautomaat. Later in de nacht konden omwonenden weer terugkeren naar hun huis.

Tweede kraak in twee dagen

De politie heeft de daders van de plofkraak nog niet kunnen achterhalen. Ook is niet bekend of er iets is buitgemaakt. De kraak bij de Poiesz-vestiging was overigens de tweede in twee dagen tijd in de omgeving. Een nacht eerder, omstreeks dezelfde tijd, werd een plofkraak gepleegd in het nabijgelegen Haulerwijk. Ook daar was een pinautomaat het doel en ook daar werden woningen ontruimd in verband met een achtergebleven explosief. Volgens de politie moet nog worden onderzocht of er een verband is tussen de twee kraken.

Reageer op dit artikel