nieuws

Plus rolt digitaal sparen verder uit

Branche & Bedrijf 3555

Plus rolt digitaal sparen verder uit

UTRECHT – Plus gaat digitaal sparen in 35 winkels structureel inzetten. De uitrol volgt na een volgens het bedrijf succesvolle pilot eerder dit jaar.

Volgend jaar wordt het digitaal sparen landelijk ingezet, zo laat Plus weten.

Idee achter digitaal sparen

Het idee achter digitaal sparen is volgens Plus dat de consument geen spaarzegels meer kwijtraakt en volle spaarkaarten altijd bij zich heeft, zodat ze ingewisseld kunnen worden. Online/E-Commercemanager Tamara Smith-Zonneveld: ‘Met digitaal sparen leggen we de basis bij Plus, waarop we meer digitale services kunnen ontwikkelen. Plus zet hiermee een belangrijke stap in het realiseren van een volwaardige klantbeleving. Online werkt hierin ondersteunend aan de offline winkelervaring. Het maakt de klantervaring vooral makkelijker.’

Sparen met het hele gezin

Sparen via de Plus app werkt volgens Plus heel eenvoudig. Samen met een aantal gezins- of familieleden kan er gespaard worden op één account. Bij de kassa wordt de smartphone erbij gepakt en de persoonlijke QR-code gescand. Op die manier telt de app automatisch het aantal punten bij het spaartegoed op. De Plus app biedt de klant tevens inzicht in het aantal gespaarde zegels.

Succesvolle pilot

Plus laat weten dat de pilot die begin dit jaar werd gehouden in tien winkels, succesvol was. Via de 35 winkels die het digitaal sparen nu structureel gaan inzetten is het de bedoeling dat het systeem hiermee gefaseerd uitgerold wordt. Volgend jaar moet het landelijk worden ingezet.

Reageer op dit artikel