nieuws

Oosterbeekse supers willen alle 3 groter

Branche & Bedrijf 1552

Oosterbeekse supers willen alle 3 groter

OOSTERBEEK – Alle drie Oosterbeekse supermarkten, Albert Heijn, Coop en Aldi willen hun winkel vergroten.

Ze hebben daarvoor bij de gemeente Renkum een verzoek ingediend. De supermarkten zeggen meer ruimte nodig te hebben.  De gemeente lijkt hun ter wille te zijn omdat het bij alle drie keten som relatief kleine winkels gaat, zo laat wethouder Jasper Verstand tegenover dagblad De Gelderlander weten. De AH meet 1450 m2, Aldi 800 m2 en Coop 750 m2.

Centrumvisie

De gemeente heeft onderzoeksbureau BRO ingeschakeld dat een visie op het centrum heeft ontwikkeld. Achterliggende gedachte bij die aanpak is dat de supermarkten meebetalen aan de kosten. ‘Die supermarkten willen iets. Kunnen we dat dan niet combineren met het versterken van het centrum? De supermarkten kunnen dan de kosten dragen’, aldus de wethouder.

Veel kritiek

De eerste plannen van BRO – een nieuwe supermarkt op het Raadhuisplein-  zijn in de gemeenteraad besproken en kregen veel kritiek. Wethouder Verstand kreeg de wind van voren. Volgens de raadsleden had zo’n plan al eerder op tafel gelegen en was het toen afgeschoten.

Publiek en ondernemers ontevreden

Ook het winkelend publiek en ondernemers zijn niet te spreken over bebouwing op het Raadhuisplein. ‘Moeten de wensen van een supermarkt ten koste gaan van de andere ondernemers in het dorp? Als er iets te doen is op het plein dan scheelt ons dat zeker 30 tot 40 procent omzet. We hebben de parkeerplaatsen hard nodig’, tekent De Gelderlander uit de mond van schoenmaker Cor Schuiling op.

 

Reageer op dit artikel