nieuws

Na AH heeft ook Lidl George Baker-spotje

Branche & Bedrijf 14138

Na AH heeft ook Lidl George Baker-spotje
Screenshot uit de eerdere Lidl-reclame met George Baker.

HUIZEN – Lidl heeft een commercial gelanceerd waarin zanger George Baker de hoofdrol speelt. Vorig jaar nog was Baker ook al spil in een commercial van Albert Heijn.

De artiest, die grote hits scoorde met nummera Una Paloma Blanca (1975) en Little Green Bag (1969), heeft met Lidl een nieuwe versie gemaakt van laatstgenoemde nummer. In plaats van een Little Green Bag zingt George Baker over een Lidl Brown Bag.

George Baker Lidl

Broodassortiment bezongen

George Baker bezingt in de commercial de bake-off afdeling van Lidl. Stuk voor stuk komen de diverse broodjes aan bod in het nummer. Baker loopt ondertussen door een filiaal van Lidl. ‘Ik heet dan wel Baker, maar ik bak mijn brood niet zelf’, besluit de 72-jarige artiest. Adformatie weet te melden dat de campagne is opgezet door het bureau Joe Public, en dat Lidl met de commercial de bake-off afdeling in de schijnwerpers wil zetten.

George Baker zat eerder in AH-commercial

De inzet van George Baker voor de campagne is opvallend, aangezien hij vorig jaar nog een rol speelde in een commercial van Albert Heijn. Die commercial stond in het teken van de Fresh Mix-campagne. Baker speelt daarin de hoofdrol, samen met YouTube-fenomeen Andrew Huang. Huang kan geluidjes van voorwerpen mixen tot een bekende tune en gebruikte voor de commercial verse producten van AH. De geluiden vormden samen de hit ‘Little Green Bag’ van George Baker, die zelf meezingt in het spotje.

Jumbo zette Henny Huisman in

De inzet van sterren van vroeger gebeurt vaker in de supermarkt. Eveneens vorig jaar zette Jumbo al Henny Huisman in om de zogeheten Jaaraanbiedingen te promoten. In een filmpje in de stijl van de vroegere Surprise Show introduceert de tv-presentator de actie aan de consument.

De bewuste Lidl-commercial:

Reageer op dit artikel