nieuws

Lidl wil naar wasstraat in Nieuwerkerk

Branche & Bedrijf 3572

Lidl wil naar wasstraat in Nieuwerkerk

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Discounter Lidl heeft zijn oog laten vallen op een wasstraat om toch een nieuwe winkel te kunnen realiseren in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Dat schrijft AD vandaag. Het is het vervolg van een al langer lopende zaak, waarbij de van oorsprong Duitse prijsvechter eerst zijn oog liet vallen op een gebouw in de wijk Dorrestein die eerder in gebruik was als kantoor van de Rabobank. Dat plan leidde echter tot flinke protesten uit de buurt. Hoewel Lidl toch geïnteresseerd blijft in die locatie, wordt nu ook naar alternatieven gekeken, schrijft de krant.

Provinciaal beleid nog nog hindernis

Daarbij kijkt Lidl nu naar de wasstraat aan de Europalaan. Ook daar loopt de discounter echter tegen mogelijke problemen op. De vestiging van supermarkten buiten de winkelcentra is volgens provinciaal beleid niet toegestaan. Dat beleid wordt echter volgend jaar op de schop genomen, waardoor het mogelijk is dat Lidl toch op de locatie aan de Europalaan terechtkan.

Nieuwerkerk zelf ziet ook beren op de weg

De gemeente Zuidplas, waar Nieuwerkerk aan den IJssel onder valt, kan ook nog hindernissen opwerpen uit vrees voor het effect op de winkelcentra in de plaats. ‘Op basis van het landelijk beeld zal naar verwachting minimaal één bestaande supermarkt verdwijnen. Een supermarkt is vaak de trekker in een winkelgebied. Doordat de trekker verdwijnt, neemt de leegstand toe in het betreffende winkelgebied en kan het uiteindelijk effect hebben op het voortbestaan van het gehele winkelgebied’, zo wordt het college van burgemeester en wethouders geciteerd.

Reageer op dit artikel