nieuws

‘Laag btw-tarief van 6 naar 9 procent’

Branche & Bedrijf 14887

‘Laag btw-tarief van 6 naar 9 procent’

DEN HAAG – Het nieuwe kabinet verhoogt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Het lage btw-tarief geldt onder meer voor de dagelijkse boodschappen.

Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving daarover in De Telegraaf. Onder het lage tarief vallen behalve voeding, ook diensten zoals de kapper.

Minder belasting betalen

Het nieuwe kabinet VVD-CDA-D66-ChristenUnie komt met andere belastingregels waarin nog maar twee belastingschijven voorkomen. Veel mensen gaan daardoor minder belasting betalen, maar het betekent dat het Rijk ergens anders geld vandaan haalt.

Geen verlaging van het hoge tarief

De btw-verhoging, als onderdeel van de nieuwe belastingplannen, gaat niet gepaard met verlaging van het hoge tarief van 21 procent, maar kan wel de opmaat vormen voor uiteindelijke uniformering naar één standaardtarief, meldt het FD.

Werkenden met kinderen profiteren

Werkenden met kinderen zouden in de nieuwe plannen het meest gaan profiteren. Daarvoor wordt onder andere de arbeidskorting flink verhoogd en via de algemene heffingskorting wordt de belasting voor iedereen met in totaal ruim €3 miljard verlaagd. Kinderbijslag, kinderopvang en kindgebonden budget worden verruimd voor €1 miljard.

Reageer op dit artikel