nieuws

Groningse Jumbo heeft last van hangkatten

Branche & Bedrijf 2270

Groningse Jumbo heeft last van hangkatten
De overlast van de hangkatten weerhoudt de Jumbo er niet van om op zijn Facebookpagina reclame te maken voor dierendag.

GRONINGEN – de Jumbo-vestiging aan de Wilhelminakade in Groningen wil af van de hangkatten die voor de deur van de supermarkt rondhangen. Pogingen om ze weg te krijgen, hebben geen succes.

Voor de deur van de supermarkt houden zich steeds meer en steeds vaker katten op. Het aantal varieert. Soms is het er een, soms twee en ‘met mooi weer zij het er vier’, zegt een medewerker die de katten moet wegjagen in de krant. Dat wil maar niet lukken. De supermarkt weet zich geen raad met de beestjes, meldt het Dagblad van het Noorden.

Katten klimmen in fietstassen

De supermarkt wil graag van de katten af. Klanten hebben er last van, volgens de medewerker, die anoniem wil blijven. Ze klimmen volgens hem in fietstassen. Mensen storen zich daaraan. ‘En storen ze zich vaker, dan komen ze niet meer hier. Dit is een vervelend probleem aan het worden.’ Bovendien komen de katten bij slecht weer ook in de winkel,  iets wat volgens hem niet mag van de NVWA.

Hangkatten blijven komen

Hij heeft inmiddels circa acht officiële klachten van klanten gekregen. Maar er zijn ook klanten die de katten welgezind zijn. Die kopen in de winkel ook lekkers voor de katten. Volgens kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts is dat een van de redenen dat de katten zich niet laten verjagen. ‘Als katten de kans hebben op eten, een aai over de bol en vertier, dan blijven ze komen. En een hangplek voor katten trekt steeds meer vriendjes, dat zie je op plekken waar zwerfkatten worden gevoerd. De groep wordt steeds groter.’

Geen bord ‘verboden te voeren’

Bij de Jumbo zijn het echter geen zwerfkatten, maar katten uit de buurt. De medewerker weet niet van wie ze zijn en verjagen met een spuit water werkt niet. Volgens kattendeskundige Puts is het zaak met de eigenaren in gesprek te gaan en borden ‘verboden te voeren’ bij de deur op te hangen. Dat laatste vindt de medewerker weer niet zo’n goed idee. ‘Ik verkoop kattenvoer, een bord met niet voeren levert alleen maar extra gezeur op.’

Reageer op dit artikel