nieuws

Frits van Eerd grijpt net naast vakprijs

Branche & Bedrijf 5476

Frits van Eerd grijpt net naast vakprijs

AMSTERDAM – Jumbo-topman Frits van Eerd is op de tweede plaats geëindigd in de race om de vakprijs Retail Executive 2017-2018.

De prijs werd uitgereikt tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year gala. Van Eerd moest alleen Philip Mountford, ceo van Hunkemöller, voor zich dulden. De prijzen zijn donderdag uitgereikt tijdens het gala op landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Managementteam AH in top 5

Naast die vakprijs was er ook een competitie voor managementteams. Albert Heijn eindigde op de vijfde plek in de strijd om de competitie voor Retail Managementteam 2017- 2018. Het team van Rituals werd uitgeroepen tot winnaar, terwijl Bol.com de vierde plek behaalde.

Lidl op plaats vier en vijf

Bol.com was wel de winnaar van de webshopawards. AH.nl moest het in deze competitie doen met een vierde plek. Hema staat op plaats drie. Bol.com werd ook uitgeroepen tot retailer of the year. Lidl eindigde hier op plaats vijf. De discounter zat ook in de strijd om de prijs voor beste winkelketen en behaalde in die strijd plek vier, achter winnaar Action.

Retailers stemmen tijdens gala

De winnaars van de Retail Executive en Retail Managementteam-awards zijn vastgesteld, nadat vakgenoten (retailers) in een eerste stemronde aangaven wie zij wilden nomineren. Op basis hiervan is een top 10 samengesteld. In de tweede ronde is gestemd op één retail executive en één retail managementteam. Hieruit kwam een top 5 voor beide categorieën. Tijdens het gala konden retailers hun laatste stem uitbrengen. In totaal hebben ruim 1.600 vakgenoten gestemd.

Reageer op dit artikel