nieuws

Eis: twee jaar cel voor sigarettenroof AH

Branche & Bedrijf 1577

Eis: twee jaar cel voor sigarettenroof AH
Foto: Shutterstock

DORDRECHT – Voor de rechtbank in Dordrecht is donderdag twee jaar celstraf geëist tegen drie jongens die ervan worden verdacht in mei een ramkraak te hebben gepleegd bij de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel.

Dat meldt AD/Haagsche Courant. De drie verdachten zouden volgens het Openbaar Ministerie leden zijn van een grotere groep criminelen die op 1 mei van dit jaar het glas uit de deur van de supermarkt ramden om zo 1200 pakjes sigaretten te stelen. Daarna ging de bende er in twee auto’s op hoge snelheid vandoor. Een 18-jarige man en twee 19-jarige mannen konden echter later worden opgepakt.

Dna op sleutels van de vluchtauto

Als bewijs werd onder meer aangevoerd dat bij de 18-jarige Ibrahim D. een briefje werd gevonden met het adres van de supermarkt, het dna van de 19-jarige Ömer A. werd aangetroffen op de sleutels van de gestolen vluchtwagen en de eveneens 19-jarige Hazem N. werd door agenten herkend op de camerabeelden van de kraak. Het OM moet het hebben van dit soort bewijs omdat de verdachten alleen iedere betrokkenheid ontkennen, maar er verder het zwijgen toe doen.

Advocaten pleiten voor vrijspraak

De advocaten van de verdachten stellen dat vrijspraak in deze zaak de juiste uitkomst zou zijn. De politie zou de verdachten op basis van ‘gissingen en vage vermoedens’ hebben opgepakt. De rechter doet op woensdag 18 november uitspraak.

Reageer op dit artikel