nieuws

CAO personeel supermarkt rond

Branche & Bedrijf 9188

CAO personeel supermarkt rond

UTRECHT – Supermarktpersoneel krijgt in twee jaar tijd een loonsverhoging van 3,5 procent. Dat is de uitkomst van de nieuwe cao die is afgesloten.

De CAO geldt voor 300.000 medewerkers in de supermarkt. Volgens de nieuwe afspraken gaat het personeel over een groter deel van hun inkomen pensioen opbouwen. Daarnaast komt er leerbudget vrij, een persoonlijk budget van 175 euro per jaar naar eigen keuze te besteden vor een opleiding of als spaarpot. Medewerkers moeten hiervoor wel meer dan twaalf uur in dienst zijn.

Meer zekerheid met tussenbaan

Verder komen er tussenbanen die medewerkers met een flexcontract meer zekerheid bieden. . Ook komt er een proef waarbij medewerkers meer zeggenschap krijgen in het invullen van hun werktijden, het zogenoemde ‘zelfroosteren’. De voorgestelde cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2017 en heeft een looptijd van twee jaar. De komende tijd wordt het onderhandelingsresultaat voorgelegd aan de leden van CNV Vakmensen, aldus de vakbond CNV.

Reageer op dit artikel