nieuws

Breda krijgt stadswinkels Coop en Spar

Branche & Bedrijf 4096

Breda krijgt stadswinkels Coop en Spar

BREDA – Coop en Spar openen de komende periode beiden een stadssupermarkt in het centrum van het Brabantse Breda. Beide winkels komen op enkele honderden meters afstand van elkaar.

Dat meldt BN/De Stem. De nieuwe Coop komt volgens de krant in een winkelpand in de Karnemelkstraat  dat in gebruik is bij Blokker-formule Big Bazar. Het gaat om een pand met 573 vierkante meter aan winkelruimte, waarvan zo’n honderd vierkante meter wordt gebruikt voor horeca. ‘De supermarkt richt zich op de winkelende stedelijke consument, de snelle kleine boodschappen. De supermarkt zal niet gericht zijn op consumenten die grotere hoeveelheden boodschappen komen doen’, zo valt te lezen in de omgevingsvergunning.

Elementen van Coop Vandaag

Het is nog niet duidelijk of er ook Coop Vandaag op de gevel komt te staan. Met die formule experimenteert Coop al enige tijd in Rotterdam en nog dit jaar zou de formule worden uitgerold. Coop zelf wil nog niets zeggen over de vestiging in Breda en het is ook nog niet duidelijk wanneer de winkel open gaat. Coop integreerde onlangs elementen van Coop Vandaag in een reguliere vestiging.

Tweede Spar City Store in centrum

Breda krijgt een Spar City Store aan de Ginnekenstraat, 350 meter verderop. Dit is de tweede vestiging voor de Spar-formule in het centrum van Breda, in augustus ging er al een winkel open in de Willemstraat. De vestiging gaat in november open in een pand waar voorheen een parfumwinkel gevestigd was. Oorspronkelijk zou de winkel al in september de deuren openen, maar dat wordt vanwege omstandigheden enkele maanden later. Spar ziet in Nederland flinke groeikansen met gemakswinkels onder de formulenamen Spar University, Spar City Store en Spar Express.

Reageer op dit artikel