nieuws

Aldi-plannen Uden stuiten op verzet

Branche & Bedrijf 2035

Aldi-plannen Uden stuiten op verzet

UDEN – Het plan van Aldi om een nieuwe supermarkt te bouwen in Uden, stuit op verzet van buurtbewoners rond de beoogde locatie.

Aldi wil in Uden een nieuw filiaal vestigen op een locatie waar nu een interieurwinkel is gevestigd die binnen een jaar verhuist. De plannen van de discounter stuiten op weerstand van buurtbewoners, meldt het Brabants Dagblad.

Bouwaanvraag Aldi

Dat Aldi een supermarkt wil vestigen, blijkt uit de aanvraag  voor de bouw van een supermarkt en de aanleg van een inrit op de beoogde locatie. Aldi wil het huidige, markante, pand van interieurwinkel van Oort slopen om nieuw te bouwen. De krant omschrijft de supermarkt als een ‘circa vijf meter hoge grijze doos’.

Omwonenden verrast

Omwonenden van de interieurwinkel zeggen verrast te zijn door de plannen van de discounter. De Vereniging van Eigenaren (VVE) van een dichtbij gelegen appartementencomplex hoopt samen met een andere VVE en de wijkraad een vuist te kunnen maken tegen de komst. Ze beraden zich op juridisch verzet. Ze zijn vooral bang voor onveilige situaties door vrachtverkeer en voor sluipverkeer van klanten. Bovendien begrijpen ze niet waarom het markante pand van de interieurwinkel zou moeten wijken voor een ‘lelijke doos’.

Bestemmingsplan

Overigens is het ook nog een vraag of de gemeente wil meewerken aan de plannen. Die moet beoordelen of een supermarkt past in het bestemmingsplan. De discounter wacht volgens de krant af de beslissing van de gemeente af. De koop  van het pand van Van Oort zou nog niet definitief zijn. De woningzaak moet uiterlijk 8 oktober 2018 uit het pand weg.

Twee Aldi-filialen in Uden

Aldi heeft momenteel twee vestigingen in Uden, waarvan er een stamt uit 2014. Of nieuwbouw leidt tot sluiting van een van de twee winkels, is niet duidelijk.

Reageer op dit artikel