nieuws

AH start nieuwe spaaractie met Villeroy & Boch

Branche & Bedrijf 18810

AH start nieuwe spaaractie met Villeroy & Boch
Foto: Albert Heijn

ZAANDAM – Albert Heijn start een nieuwe spaaractie met kookgerei van het merk Villeroy & Boch. Vanaf komende maandag kunnen klanten sparen voor ovenschalen van het merk.

Klanten krijgen vanaf komende maandag voor iedere €10 een zegel die op een spaarkaart kan worden geplakt die vol is bij vijftig zegels. Met een volle spaarkaart kunnen klanten voor €2,99 een keuze maken uit de aanboden producten. Naast ovenschalen zin er ook fondue-/gourmetborden, een gietijzeren braadpan en een gietijzeren fondueset te verkrijgen. Door het kopen van actieproducten zijn extra zegels te sparen.  ‘Er kan natuurlijk ook samen met familie en vrienden gespaard worden. Zo wordt shared dining nog leuker’, schrijft AH zelf.

Eerdere spaaractie met pannen groot succes

Het is niet voor het eerst dat Albert Heijn een spaaractie uitvoert in samenwerking met Villeroy & Boch. Zo konden klanten vorig jaar al sparen voor pannen van het merk. Deze actie was zo succesvol dat concurrerende pannenfabrikant Royal Delft daar met zijn merk BK Cookware veel last van had. Volgens topman Henk Schouten van dat bedrijf gold dat voor alle verkopers van pannen in Nederland.

Vermoeden van teflonvergiftiging

De actie trok ook andersoortige publiciteit. Een vrouw die tijdens het koken gebruik maakte van de pannen, liet toen weten dat haar vogels waren overleden, nadat zij de pannen had gebruikt. De vrouw stelde dat haar vogels waren overleden door de anti-aanbaklaag van de pan, die volgens haar is gemaakt van Teflon. Ze vermoedde een teflonvergiftiging en meldde dat ze alle gespaarde pannen had weggegooid.

Veel ophef op social media

Dit zorgde voor veel ophef op social media. Fabrikant Villeroy & Boch reageerde later officieel met de mededeling dat de producten uitgebreid getest waren en voldoen aan alle regels. ‘De pannen uit de spaaractie van Albert Heijn zijn van de verwachte kwaliteit en veilige samenstelling’, stelde de onderneming toen.

Actie met Freek Vonk

De actie is bij Albert Heijn de opvolger van de nu nog lopende spaaractie voor wereldplaatjes in samenwerking met Freek Vonk. 

Reageer op dit artikel