nieuws

Zaak AH Van Noort achter gesloten deuren

Branche & Bedrijf 2864

HAARLEM – Het kort geding dat door Albert Heijn-franchiser Gerrit van Noort is aangespannen tegen het hoofdkantoor in Zaandam wordt achter gesloten deuren behandeld.

Zaak AH Van Noort achter gesloten deuren

Dat meldt de rechtbank in Haarlem in antwoord op vragen van Distrifood. Volgens de rechtbank is het besluit daartoe op verzoek van de eisende partij, Van Noort, genomen en is dat gebeurd omdat er bedrijfsgevoelige informatie over tafel gaat.

Geen overeenstemming

De zaak staat wel nog altijd op de rol, wat betekent dat de partijen er klaarblijkelijk niet in zijn geslaagd om op het laatste moment nog tot overeenstemming te komen. De twee supermarkten van Van Noort, in Berghem en Leiden, worden al geruime tijd niet beleverd door AH en beginnen daardoor steeds leger te worden.

Zaak is landelijk nieuws

De zaak rond de niet beleverde supermarkten was de afgelopen dagen landelijk nieuws. Onder meer De Telegraaf en de Volkskrant schreven grote artikelen over het onderwerp. Volgens die eerste krant heeft Van Noort een miljoenenschuld bij Albert Heijn en is het eigen vermogen van de onderneming van Van Noort de afgelopen jaren flink gedaald.

Leverstop lijkt een primeur

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de marktleider zo’n vergaand besluit neemt tegen een franchisenemer. Betrokkenen houden vooralsnog hun mond dicht over wat er exact aan de hand is. ‘Ik lever geen commentaar. Dat hebben we zo in de franchiseovereenkomst afgesproken en daar houd ik me aan’, liet Van Noort eerder aan Distrifood weten.  AH sprak vorige week over ‘het nakomen van financiële verplichtingen’.

Franchisevereniging volgt de zaak

De franchisevereniging van Albert Heijn volgt de zaak en heeft contact met Van Noort. ‘Maar wij zijn geen partij’, zegt voorzitter Twan van Meel.

Reageer op dit artikel