nieuws

McDonald’s breidt McDelivery-dienst uit

Branche & Bedrijf 5667

McDonald’s breidt McDelivery-dienst uit
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – McDonald’s biedt vanaf 19 september zijn thuisbezorgdienst McDelivery ook in Utrecht en Rotterdam aan.

Sinds 4 juli hield de fastfoodketen een pilot met McDelivery in acht vestigingen in Amsterdam. Volgens McDonald’s is dit een dusdanig succes dat nu al uitbreiding volgt naar andere steden. In Rotterdam gebeurt het bezorgen vanuit zes restaurants en in Utrecht vanuit twee vestigingen.

‘McDelivery is echt een antwoord’

McDonald’s laat weten dat tijdens de pilot van McDelivery in Amsterdam veel ervaringen zijn opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. In de praktijk bleek het inpassen van de bezorgbestellingen naast de gewone bestellingen in het restaurant probleemloos te verlopen, zegt Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: ‘Ik ben blij te ervaren dat McDelivery echt een antwoord is op de wens van onze gasten om overal op elk gewenst moment van onze producten te kunnen genieten. De combinatie van de slimme techniek van UberEATS en de slimme keukenopstelling van McDonald’s is een succesvolle innovatie, zo laten de commerciële resultaten en operationele ervaring van de pilot zien. We zien het aantal bestellingen van week tot week toenemen. Van alle McDonald’s restaurants die wereldwijd McDelivery bieden, scoort Nederland hoog op gasten die binnen vier weken nogmaals bestellen. Gasten zijn dus tevreden met de McDelivery-ervaring. En dat is precies het resultaat dat wij willen zien.’

Bestelgebied rond restaurants ook uitgebreid

Door de positieve reacties van gasten is het bestelgebied rondom de restaurants uitgebreid van 1200 naar 1500 meter, meldt McDonald’s. Steijaert: ‘Dat lijkt weinig, maar betekent bijna een verdubbeling van het woonoppervlak en daarmee ook een flinke toename van het aantal mensen dat kan bestellen. Ik ben vooral tevreden met de snelheid waarmee we de bestelling bereiden en bezorgen. Van de ruim 20 minuten tussen bestelling en levering aan de deur, is de bereiding in het restaurant minder dan vier minuten. De koerier staat bovendien binnen de tien minuten al voor de deur nadat de bestelling gereed is. Het ontvangen en accepteren van de bestelling door de koerier en het rijden naar het restaurant beslaat de overige minuten. Pas als de koerier in het restaurant is, worden de frietjes bereid en wordt de McFlurry of Milk Shake gemaakt. Zo behouden we de kwaliteit zo optimaal mogelijk voor onze gasten.’

McDelivery kan nog beter

Is er dan niets mis met McDelivery? Steijaert: ‘We zijn zeker tevreden, maar daarmee zijn we er nog niet. Wij willen het percentage ‘duimpjes omhoog’ naar ruim boven de 90 procent van alle bestellingen zien te krijgen. Dat gaat dan ook om de compleetheid van bestellingen: dus met het rietje, de servetten of bijvoorbeeld de extra bestelde fritessaus. En we blijven luisteren naar de wensen van onze gasten, zoals bijvoorbeeld bestellen op andere tijden of combinaties van menu’s. Dit zijn allemaal zaken waar wij naar kijken hoe dat zo goed mogelijk in te richten.’

Deelnemende vestigingen

Vanaf dinsdag 19 september 11.00 uur, beginnen de acht restaurants in Rotterdam en Utrecht officieel met McDelivery. In Utrecht zullen de restaurants Oude Gracht en Lange Vie McDelivery aanbieden. In Rotterdam doen de McDonald’s Coolsingel 44, Coolsingel 207, Oude Binnenweg, Zwart Janstraat, Hoogstraat en Korte Lijnbaan mee.

Reageer op dit artikel