nieuws

Makro wil geen vlees meer uit Izegem

Branche & Bedrijf 2169

Makro wil geen vlees meer uit Izegem

AMSTERDAM – Makro haalt per direct geen vlees meer afkomstig van het in opspraak geraakte Belgische slachthuis Verbist in Izegem.

‘Uit onderzoek is gebleken dat incidenteel is geleverd uit dit slachthuis. Het gaat hierbij om zeer specifiek assortiment voor een beperkt aantal klanten. Het betreft minder dan 0,5 procent van onze totale vleesverkopen’, aldus Makro dinsdag tegenover het ANP.

Toeleverancier van Makro’s leverancier

De groothandel werkte niet direct samen met het slachthuis in het Vlaamse Izegem. Verbist is een toeleverancier van de leverancier van Makro. ‘We hebben onze leverancier medegedeeld per direct de leveringen vanuit dit slachthuis te stoppen. Bij Makro voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn en duurzaamheid en zijn we ons bewust van onze rol als groothandel hierin,’ aldus het concern.

Opdracht slachthuis te sluiten

De Belgische minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) gaf dinsdag opdracht om het slachthuis in Izegem onmiddellijk te sluiten. Dat gebeurde nadat er schokkende verborgen camerabeelden van dierenmishandeling naar buiten waren gekomen. Animal Rights legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld.

Delhaize ook gestopt

Delhaize heeft de samenwerking met het in opspraak geraakt slachthuis in het Vlaamse Izegem ook met onmiddellijke ingang stopgezet. Tegelijk heeft branchegenoot Colruyt besloten om bestellingen en leveringen ‘on hold’ te zetten, zo liet het Belgische persbureau Belga vanochtend weten.

Albert Heijn geen afnemer

Volgens een woordvoerster van het concern Ahold Delhaize is het betreffende vlees alleen geleverd aan supermarkten van Delhaize, niet aan Albert Heijn.

Reageer op dit artikel