nieuws

Jumbo lanceert voice-technologie in z’n app

Branche & Bedrijf 2521

Jumbo lanceert voice-technologie in z’n app

VEGHEL – Klanten van Jumbo kunnen voortaan in de app van het supermarktbedrijf hun boodschappenlijstje inspreken en direct bestellen via voice-technologie.

Jumbo heeft daarmee naar eigen zeggen een primeur.

Voice-technologie handiger dan opschrijven

De Veghelse formule noemt de voice-technologie een ‘innovatieve nieuwe feature’ en maakt dit papieren boodschappenlijstjes binnenkort verleden tijd. ‘Iedereen herkent het: tijdens het koken zie je dat de aardappels bijna op zijn. Of achter het stuur schiet je ineens te binnen dat het wc-papier op is. Snel opschrijven of een boodschappenlijstje aanmaken in de app gaat op zo’n moment niet, maar met de nieuwe spraakfunctie in de app kun je de benodigde producten inspreken voor je het weer bent vergeten. Het enige wat je hoeft te doen, is de Jumbo app te openen en te beginnen met spreken: appels, kaas, rode wijn, spaghetti’, aldus Jumbo in een persbericht.

Voice-technologie Jumbo

‘Gouden combinatie’ van technologieën

Diverse technologieën, zoals Siri – de digitale assistent van Apple – zorgen ervoor dat de app een stem hoort én kan interpreteren. Daarnaast haalt een speciale techniek bruikbare informatie uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. Dankzij deze gouden combinatie van technologieën kan Jumbo in de toekomst nog beter inspelen op de behoeften van de gebruiker.

Pilot begint eind september

‘Eind september start een pilot voor de stemfunctie, die we vrijgeven voor duizend gebruikers. Zo krijgen we beter inzicht in het gebruik van de klant en kunnen we hierop inspelen. Mogelijk dat we nog features zullen toevoegen, want het boodschappenlijstje is nog maar het begin’, aldus Roy van Keulen, directeur e-commerce van Jumbo. Vooralsnog is de spraakfunctie alleen beschikbaar voor iOS, in de toekomst zal dit ook gelden voor Android-apparaten. De app van Jumbo Supermarkten was al uitgerust met een geoptimaliseerde scanfunctie waarmee producten in de koelkast al te scannen zijn en direct in het digitale winkelmandje geplaatst kunnen worden.

Reageer op dit artikel