nieuws

Vomar-eigenaar Zwanenburg doelwit curator

Branche & Bedrijf 4680

Vomar-eigenaar Zwanenburg doelwit curator

AMSTERDAM – De curatoren van het failliete Fortress Vastgoed Participaties overwegen Hoorne Vastgoed van Vomar-eigenaar Cees Zwanenburg voor de rechter te dagen vanwege een vastgoedtransactie.

 

Hoorne Vastgoed , het vastgoedbedrijf van Vomar-eigenaar Cees Zwanenburg,  wil een pand op bedrijventerrein Galgeriet in Monnikendam renoveren om er een tijdelijke vestiging van Albert Heijn en een bierbrouwerij te vestigen. De curatoren willen daar een stokje voor steken. Want volgens hen is het pand nog steeds eigendom van het failliete Fortress, meldt de Telegraaf.

Vraagtekens bij transactie

Hoorne zou in 2006 een pand gekocht hebben van Fortress. Het pand werd pas in juni 2014 geleverd, niet lang voor het faillissement van Fortress, dat in september van dat jaar omviel. De curator zet daar vraagtekens bij, blijkt uit een faillissementsverslag: ‘Namens het bestuur is medegedeeld dat het onroerend goed reeds in het jaar 2006 was verkocht en dat daarbij ook een volmacht voor dc levering van het onroerend goed was verstrekt. De koopprijs zou ook in 2006 reeds zijn verrekend. Curatoren doen onderzoek naar de levering van het onroerend goed.’

Niet rechtsgeldig

Curator Carl Hamm vindt na drie jaar onderzoek dat er geen sprake was van een rechtsgeldige overeenkomst. ‘Dat zou beteken dat het pand nog steeds eigendom is van Fortress’, aldus Hamm in de Telegraaf. Hij verwacht dat de zaak aan de rechter moet worden voorgelegd.  Hoorne Vastgoed stelt dat de transactie uit 2006 wel degelijk rechtsgeldig is. Het bedrijf heeft dan ook een voorstel van de curatoren, om ‘een minnelijke regeling te doen’, afgewezen, blijkt uit een verslag van de curator.

Crisis deed Fortress das om

Fortress Vastgoed Participaties kwam in de nasleep van de crisis in 2014 in zwaar weer. Het vastgoedbedrijf had op zijn hoogtepunt een vastgoedportefeuille met een waarde van €400 miljoen.

Reageer op dit artikel