nieuws

That’s Fresh Nieuw-Buinen in de problemen

Branche & Bedrijf 1842

That’s Fresh Nieuw-Buinen in de problemen
That's Fresh in Nieuw-Buinen.

NIEUW-BUINEN – De vestiging van That’s Fresh in Nieuw-Buinen is tijdelijk gesloten. De winkel heeft te kampen met een gebrek aan klandizie.

Dat meldt RTV Drenthe. Op de Facebookpagina van de winkel geeft het management van de supermarkt uitleg: ‘Zoals u waarschijnlijk al hebt gelezen is de winkel tijdelijk gesloten. Achter de schermen wordt er alles aan gedaan, en alle mogelijkheden besproken en uitgezocht,om te zorgen dat de winkel weer opengaat. Deze of volgende week wordt hierover een beslissing genomen. Wij houden u hiervan op de hoogte.’

‘Niemand om de winkel te runnen’

De regionale omroep sprak met een medewerker van de winkel. Deze laat weten dat de omzet van de winkel achterbleef. ‘Ook kwam de vakantieperiode eraan en bleven de mensen weg. Er was ook niemand die de winkel kon runnen in de zomer, vandaar dat ‘ie even dicht is.’ Aanvankelijk zou er een andere ondernemer op de winkel komen, maar uit een bericht op Facebook blijkt dat dit niet is doorgegaan.

Inwoners zijn teleurgesteld

Onder het bericht op de That’s Fresh-Facebookpagina reageren enkele teleurgestelde inwoners van Nieuw-Buinen. ‘De oudere mensen kunnen nu niet meer met hun rollator hun ommetje maken en dan boodschappen doen.’ Een andere klant zegt: ‘Och balen jongens! Hopen dat het goed komt en de winkel weer open kan!’

That’s Fresh in voormalig Spar-pand

That’s Fresh, een formule die sinds vorig jaar bestaat, opende de vestiging in Nieuw-Buinen februari jongstleden. De formule vestigde zich in een pand waar voorheen een Spar zat. Die kende de laatste jaren grote problemen, en wisselde diverse keren van eigenaar. Bij de opening van de winkel toonden de eigenaren van de formule zich ambitieus. Eind dit jaar zouden er vijftien That’s Fresh-vestigingen moeten zijn. Die in Nieuw-Buinen was de derde, en de eerste echte supermarkt. Winkel 1 en 2 bevinden zich op een vakantiepark en in een verzorgingshuis. De initiatiefnemers willen met hun formule een breed scala aan locaties bedienen. ‘Dorpen, stadscentra, stations, campings, vakantieparken, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen’, zegt Henk van der Veen, mede-oprichter. ‘Ik denk dat wij in staat zijn om voor elke locatie een passende winkel neer te zetten met een bijbehorend assortiment.’ Na Nieuw-Buinen volgde eerder dit jaar nog de opening van een winkel op een vakantiepark in Doesburg.

Reageer op dit artikel