nieuws

Plastic tasjes: AH, Dirk en Jumbo volgen niet

Branche & Bedrijf 5155

Plastic tasjes: AH, Dirk en Jumbo volgen niet

AMSTERDAM – Het initiatief van Aldi om te stoppen met de verkoop van de eenvoudige plastic tasjes voor eenmalig gebruik, krijgt voorlopig geen vervolg bij Albert Heijn, Dirk en Jumbo.

Dat schrijft het dagblad Trouw, dat bij de drie supermarktketens navraag deed. Aldi maakte donderdag bekend als eerste Nederlandse supermarktketen de meest gangbare plastic tas te schrappen en deze te vervangen door een duurzamer model dat klanten veelvoudig kunnen gebruiken. De stap past in de duurzaamheidsstrategie van Aldi.

Klanten gebruiken tassen al meerdere keren

Aan Trouw laat Dirk weten de huidige plastic tassen te blijven gebruiken totdat er een goed betaalbaar alternatief is. Ook Jumbo stelt zijn huidige aanbod aan tasjes niet aan te gaan passen. ‘Onze lustassen worden door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken gezien als duurzame tas. Ervaring leert dat klanten de tas meerdere keren gebruiken. Wij zien dan ook geen reden nu te stoppen met de verkoop van deze tassen.’

AH biedt klanten graag de keuze

Bij Albert Heijn meldt de woordvoerder dat het merendeel van de tassen die het bedrijf aanbiedt al herbruikbaar zijn en derhalve ook geen reden te zien voor het aanpassen van het huidige aanbod tasjes. ‘Wij bieden graag de keuze, daarom hebben wij ook twee plastic tassen in ons assortiment. Wij zijn niet van plan om deze plastic tassen volledig af te schaffen.’

Reageer op dit artikel