nieuws

Lidl komt naar Rucphen

Branche & Bedrijf 2693

Lidl komt naar Rucphen

RUCPHEN – Als alles volgens plan verkoopt komt er nog voor het einde van het jaar een vestiging van Lidl in het Brabantse Rucphen.

Dat komt omdat alle juridische bezwaren tegen de komst van Lidl naar Rucphen geen schijn van kans maken, zo meldt BNDeStem.

Plus

Onder meer Plus-eigenaar Peter Manniën heeft tevergeefs geprobeerd de komst van Lidl naar de Raadhuisstraat in Rucphen te verijdelen. ‘Even zijn er twijfels geweest of het op basis van de regels wel kan. Maar ook eigen onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is. Dan kun je op je kop gaan staan, maar als de regels zo duidelijk zijn dan is het dat’, verklaart Manniën tegenover BNDe Stem.

Negen supermarkten

Met Lidl tellen Rucphen (ca. 5000 inwoners) en omliggende dorpen straks negen supermarkten.  Het lijkt dan ook onvermijdelijk dat er een aantal gaat sluiten. De Spar in Sprundel is deze maand al overgenomen door Coop.

Attent

In het dorp Schijf, durfde ondernemert Ruud Bouman van de Attent-winkel het dit voorjaar niet aan zijn contract met vijf jaar te verlengen. Hij tekende een contract voor twaalf maanden.

 

Reageer op dit artikel