nieuws

Klant betaalt meer voor voeding

Branche & Bedrijf 940

Klant betaalt meer voor voeding
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

VOORBURG – Consumenten betaalden in juli van dit jaar 0,38 procent meer voor voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken dan in juli 2016.

In juni was de stijging nog 0,32 procent in vergelijking met juni 2016. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Uit de cijfers van het bureau blijkt ook dat consumenten in juli 1,3 procent meer betaalden voor goederen en diensten dan in juli 2016. In juni was de prijsstijging ten opzichte van een jaar eerder 1,1 procent.

Meer betalen voor vakanties

Dat de stijging van de consumentenprijzen in juli hoger was dan in juni, komt vooral door de prijsontwikkeling van vakanties. Voor zowel vliegtickets als pakketreizen naar het buitenland betaalde de consument in juli meer dan in juli 2016. De prijs voor een verblijf in een bungalowpark in eigen land was ook hoger dan een jaar eerder.

Opwaarts effect door aardgas

Ook de prijsontwikkeling van aardgas had een opwaarts effect op de ontwikkeling van de consumentenprijzen. De leveringstarieven voor aardgas waren in juli hoger dan vorig jaar. In juni daalden deze tarieven op jaarbasis nog.

Reageer op dit artikel