nieuws

Buurtprotest tegen komst Lidl

Branche & Bedrijf 2875

Buurtprotest tegen komst Lidl

LOCHEM – De vestiging van een Lidl-supermarkt op het gasfabriekterrein aan de Julianaweg in Lochem is onacceptabel.

Dat schrijven bewoners rondom het terrein van de vroegere gasfabriek in een brief aan het Lochemse college van B en W, zo meldt dagblad De Stentor.

Te klein

De locatie die Lidl op het oog heeft, is volgens de buurtbewoners ook niet geschikt omdat die te klein is voor de vestiging van een supermarkt als de Lidl. Er blijft dan te weinig parkeerruimte over, vinden de buren. Bovendien vreest de buurt voor verkeers- en geluidsoverlast.

‘Overvallen’

De buurt zegt zich ´overvallen´ te voelen door het plan, dat pas recent openbaar is gemaakt. Bovendien blijkt volgens de bewoners uit eerdere onderzoeksrapporten  dat de komst van een supermarkt op die plek onwenselijk is.

Donkerbruine doos

De buurt vreest bovendien voor een lelijk gebouw van Lidl. In de brief wordt de supermarkt weinig vleiend omschreven als   ‘een langwerpige donkerbruine doos’. Volgens de buurtbewoners zou Lidl, dat al een filiaal heeft in Lochem,  zich beter naast de nieuwe Aldi in Lochem kunnen vestigen, aldus De Stentor.

Reageer op dit artikel