nieuws

Aldi schrapt gewone plastic tasjes

Branche & Bedrijf 2161

Aldi schrapt gewone plastic tasjes

CULEMBORG – Aldi in Nederland stopt op termijn met de verkoop van plastic tasjes voor eenmalig gebruik. De supermarktketen kiest ervoor om alleen nog een herbruikbare tas te verkopen bij de kassa.

Dat meldt de website Duurzaam Bedrijfsleven, dat stelt dat Aldi daarmee een primeur te pakken heeft voor de grotere Nederlandse supermarkten. De nieuwe tassen bestaan voor meer dan 80 procent uit gerecycled materiaal en is groter en steviger dan de huidige tasjes die de discounter verkoopt. Aldi begint in de loop van volgend jaar stapsgewijs met de invoering van de nieuwe tasjes.

Papieren tasjes geen duurzaam alternatief

Volgens Nadie Winde, die binnen Aldi Nederland de portefeuille corporate responsibility heeft, gaat Aldi nog verder in zijn aanpak. ‘Dit besluit geldt niet alleen voor milieubelastende eenmalige plastic tasjes, maar ook voor de papieren boodschappentasjes. De eenmalige papieren tasjes zijn vanwege het hoge energie- en waterverbruik in de productie en de geringe levensduur namelijk geen duurzaam alternatief’, zegt ze op de site.

Prijs huidige tasjes alvast verhoogd

Volgens Winde betreft het een belangrijke stap voor de keten. ‘Het weggooien van tasjes behoort voor Aldi tot het verleden.’ De prijs van de nieuwe, stevigere tas wordt volgens Aldi ‘scherp’, maar het exacte bedrag wordt nog niet genoemd. In de aanloop naar de invoering van de nieuwe tas verhoogt Aldi alvast de prijs van de huidige plastic tasjes. De meeropbrengst wordt besteed aan duurzaamheidsprojecten.

Reageer op dit artikel