nieuws

PostNL sleept Zeist voor rechter om Aldi

Branche & Bedrijf 2759

PostNL sleept Zeist voor rechter om Aldi

ZEIST – PostNL wil de komst van een Aldi naar een voormalig postsorteercentrum in Zeist afdwingen via de rechter.

PostNL houdt vast aan het plan om een Aldi in een voormalig postsorteercentrum aan de Dijnselburglaan in Zeist te vestigen. De gemeente gaf daar eerder ook toestemming voor maar trok die later weer in, meldt het Algemeen Dagblad.

Aldi wil graag verhuizen

De post- en pakjesbezorger stapt nu naar de rechter om op die manier de vergunning alsnog af te dwingen. Dat bevestigen zowel PostNL als de gemeente  Zeist. De gemeente moest door een fout in eerste instantie wel van rechtswege een vergunning verlenen voor de komst van een supermarkt. Aldi verhuist graag zijn circa 600 vierkante meter tellende vestiging aan de Oldenbarneveltlaan naar het PostNL-pand.

Bezwaar andere supers

De in eerste instantie door de gemeente gegeven toestemming was tegen de oorspronkelijk wens van het college van b en w in. Na bezwaren van omwonenden, een winkeliersvereniging en supermarktketens, waaronder Jumbo en MCD, adviseerde de Adviescommissie bezwaarschriften van de gemeente de vergunning alsnog in te trekken.

Advies opgevolgd

Dat advies hebben b en w opgevolgd tot teleurstelling van PostNL. De postbezorger kondigde meteen aan in beroep te zullen gaan tegen het besluit van Zeist. Wanneer de kwestie voor de bestuursrechter komt is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wel voor het eind van het jaar. Een aantal van de in totaal zeventien bezwaarmakers heeft al aangegeven daarbij aanwezig te willen zijn om een toelichting te geven. PostNL wil niet tegenover het AD reageren omdat de zaak onder de rechter is.

Reageer op dit artikel