nieuws

Video: AH’er vloert dief met judoworp

Branche & Bedrijf 2621

Video: AH’er vloert dief met judoworp
AH'er vloert winkeldief met judoworp. Foto: video Dumpert.

OMMEN – Een video van een winkeldief die met een spectaculaire judoworp wordt gevloerd door een medewerker van een AH in Ommen gaat rond op Facebook en staat op Dumpert.

Hans Heinekamp, filiaalmanager van de AH, is er niet blij mee dat de video van de judoworp op internet circuleert, zegt hij in dagblad De Stentor. Hij vindt dat de winkeldief zo iets te veel publiciteit krijgt.

Agressieve winkeldief

Het voorval had afgelopen zaterdag plaats. Medewerkers betrappen een 18-jarige man die spullen steelt uit de supermarkt. Die wordt boos, maar de weg naar de uitgang wordt geblokkeerd door twee medewerkers.

Judoworp

Op de video is te zien dat de agressieve winkeldief een van de medewerkers aanvliegt. Die bedenkt zich geen moment en in een vloeiende beweging zet hij een judoworp in. We winkeldief vliegt over zijn schouder en landt op de grond met de medewerker er bovenop. Die blijft schoppen, er zijn nog drie mannen nodig om hem in bedwang te houden.

Politie: ‘niets verkeerd gedaan’

Een woordvoerder van de politie zegt dat de winkelmedewerker die de judoworp inzette, niets verkeerd heeft gedaan. Het was duidelijk dat hij iets had gestolen en was de kassa al voorbij. Het was daardoor duidelijk dat hij welbewust iets wilde stelen. ‘De medewerkers  van een supermarkt mogen een winkeldief staande houden, ook als die zich verzet. Dit was een voorbeeld van proportioneel geweld’, aldus de politiewoordvoerder in de krant.

Uitzonderlijk incident

Volgens supermarktmanager Heinekamp komt het ‘van tijd tot tijd’ voor dat er iets wordt gestolen. Dat een betrapte winkeldief echter agressief wordt is uitzondering. Op de vraag hoe het met de medewerker gaat, is hij kort: ‘Met hem? Niks aan de hand.’

Bekijk hier de video die op Dumpert is geplaatst:

Reageer op dit artikel