nieuws

Verstappen en Picnic weer voor rechter

Branche & Bedrijf 2245

Verstappen en Picnic weer voor rechter
Een beeld uit het gewraakte filmpje van Picnic

AMSTERDAM – Max Verstappen eist vandaag in een bodemprocedure bij de Rechtbank in Amsterdam €350.000 van websuper Picnic vanwege een online reclamefilmpje van de websuper.

De rechtszaak – die Max Verstappen eerder tegen Picnic aanspande over een filmpje waarin hij wordt geparodieerd, wordt vandaag vervolgd bij de rechtbank Amsterdam. Het management van de Formule 1-coureur eist in een bodemprocedure €350.000 van Picnic. Dat zou het bedrag zijn geweest dat Picnic had moeten betalen indien ze de coureur zelf in het filmpje hadden willen laten acteren. Bovendien zou Verstappen reputatieschade lijden door het gewraakte filmpje. Picnic verspreidde het filmpje september vorig jaar op social media.

 Dubbelganger van Verstappen

In het gewraakte spotje – met de titel ‘Als je op tijd bent dan hoef je niet te racen’ – is te zien hoe een dubbelganger van de coureur op zijn dooie akkertje boodschappen bezorgt met een elektrisch aangedreven bezorgwagen van Picnic. Het wagentje rijdt bovendien provocerend langs een Jumbo-bestelbus. Het spotje betreft volgens Picnic een parodie op een TV-spot van Jumbo. In dat Jumbo-filmpje brengt de coureur met zijn Formule 1-auto in razende haast de boodschappen rond.

‘Geniale inhaker’

Het filmpje van Picnic werd al snel opgepikt door diverse media. Adformatie noemde het een ‘geniale inhaker.’ Het management van de Formule 1-coureur was minder blij en betoogde dat er op oneigenlijke wijze gebruik werd gemaakt van het beeldmerk van Max Verstappen.

Jumbo geen probleem met parodie

Jumbo liet in een reactie aan Marketing Online weten geen problemen te hebben met de parodie van Picnic. ‘Nee hoor, we vinden het niet flauw en we zijn zeker niet boos.’ De uitspraak in de bodemprocedure, die donderdag 6 juli dient, zal overigens pas later volgen.

‘Kort geding was voorfase’

De bodemprocedure volgt op het verloren kort geding dat mei dit jaar diende. Verstappens advocaat kondigde toen al aan dat het kort geding als een voorfase moest worden beschouwd en dat die los gezien moest worden van een bodemprocedure. Verstappen zal zelf niet bij de rechtszaak aanwezig zijn.

 

Bekijk hier het originele TV-spotje van Jumbo waar Picnic een parodie op maakte:

Reageer op dit artikel