nieuws

Spar lanceert nieuw online platform

Branche & Bedrijf 550

Spar lanceert nieuw online platform

WAALWIJK – Spar heeft zijn nieuwe online platform officieel gelanceerd. Het platform moet online bestellen bij de formule nog makkelijker maken.

Distrifood meldde een paar weken al dat de nieuwe webshop werd getest. Het nieuwe online platform is sneller, gebruiksvriendelijker en bruikbaar op alle devices, laat Spar weten in een persbericht. De uitstraling is aangepast aan de eerder dit jaar doorgevoerde nieuwe huisstijl. Naast de te bestellen producten -afgestemd op het assortiment per winkel-, biedt het platform volgens Spar ‘extra productinformatie, informatie over Spar en lekkere recepten’.

Gezicht van de Spar-ondernemer

Klanten krijgen, na het selecteren van hun lokale vestiging, direct het gezicht van de ondernemer in beeld. ‘Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel’, aldus Spar. Daarnaast speelt gemak een prominente rol op het nieuwe online platform. De klant kan eenvoudig herhaalbestellingen doen door gebruik te maken van de boodschappenlijst-functie, of door voorgaande bestellingen opnieuw in één keer in het winkelmandje te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om onder één account verschillende afleveradressen in te voeren. Hiermee heeft Spar gedacht aan het gemak van bestellen voor zorginstellingen, bedrijven en mantelzorgers.

Same day delivery

De vraag van de consument naar ‘gemak voor elke dag’ stijgt, meldt Spar. Het bedrijf speelt hier met het nieuwe platform op verschillende manieren op in. ‘Het vertrouwde gezicht van de bezorger aan de deur, bezorgen tot de koelkast en voor 10.00 uur besteld – dezelfde dag in huis (same day delivery). Klanten betalen bovendien de aanbiedingsprijzen die gelden op het moment van bestellen. Hiermee is Spar naar eigen zeggen ‘uniek in de Nederlandse online foodretail’.

Unieke content per formule

Online bestellingen op www.spar.nl komen rechtstreeks bij de betreffende winkel binnen. Doordat de winkel de bestelling zelf afhandelt, blijft het persoonlijke contact geborgd. De verschillende formules hebben een eigen assortiment én unieke content. Zo is de folder bij buurtwinkels duidelijk zichtbaar en bij City-winkels komen de duodeals juist in beeld. In de nabije toekomst wordt deze content verder ontwikkeld voor o.a. Spar Enjoy (de recreatieformule).

Platform nog volop in ontwikkeling

Ondertussen werkt de buurtwinkelformule aan de verdere ontwikkeling van het online platform. Later dit jaar zullen onder meer de broodjesmodule en het betalen door middel van iDeal worden toegevoegd. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Netivity, Centric, Puurpxl en Proserve.

Grootste landelijke dekking

Het verzorgingsgebied van het in Waalwijk gevestigde supermarktbedrijf laat in een recent, door Foodmagazine uitgevoerd onderzoek, zien dat de formule zich een van de grootste mag noemen als het gaat over dekking van bezorggebieden (zie onderstaande kaart). In het persbericht over de nieuwe webshop meldt de formule ernaar te streven dit bezorggebied nog verder uit te breiden.

Reageer op dit artikel