nieuws

Rechter ziet zichzelf op beelden diefstal

Branche & Bedrijf 3423

Rechter ziet zichzelf op beelden diefstal
Foto: Pixabay

DEVENTER – Een rechter heeft een zaak tegen een winkeldief in de supermarkt opzij geschoven omdat hij tot zijn verrassing zichzelf terugzag op de beelden van de beveiligingscamera’s.

Dat meldt De Stentor. Het gaat om een zaak tegen een man en een vrouw uit respectievelijk Utrecht en Nieuwegein die een jaar geleden in augustus tot twee keer toe een fles champagne zouden hebben gestolen bij een supermarkt. De bewakingsbeelden waren aangeleverd als bewijsmateriaal, maar tot zijn verrassing zag de rechter op de beelden zichzelf rustig boodschappen doen terwijl elders in de winkel de criminelen hun slag sloegen.

Belangenverstrengeling voorkomen

Hoewel de rechter de diefstal zelf niet gezien heeft, wil hij toch elke schijn van belangenverstrengeling voorkomen.  De rechter kreeg de beelden pas laat aangeleverd, waardoor hij de zaak niet op tijd kon afblazen. De winkeldieven zullen nu op een later tijdstip door een andere rechter beoordeeld worden. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel