nieuws

Politie schiet bij voorkomen plofkraak AH

Branche & Bedrijf 1253

Politie schiet bij voorkomen plofkraak AH
Archieffoto van een plofkraak bij een AH. Foto: JT

AMSTERDAM – De politie heeft in het Amsterdamse stadsdeel IJburg een plofkraak op de geldautomaat bij een Albert Heijn-vestiging voorkomen. Daarbij is door de politie geschoten.

Dat meldt de lokale televisiezender AT5. Volgens de berichtgeving trad de politie vanmorgen om kwart over vier op. Bij de actie werden vijf verdachten aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst kwam bovendien ter plekke om de achtergebleven explosieven onschadelijk te maken. Tijdens de actie is door de politie geschoten, waarbij onder meer de ruiten van een nabijgelegen bakkerij zijn geraakt. Niemand raakte gewond. Achter de pinautomaat zit het magazijn van de Albert Heijn-supermarkt.

Gebied weer vrijgegeven

Inmiddels is het gebied weer vrijgegeven door de politie. De actie is een succes voor de politie in de strijd tegen plofkraken, waarbij vooral de automaten in Albert Heijn-vestigingen de afgelopen jaren veelvuldig werden getroffen. Vooral in 2016 waren de kraken schering en inslag, waarbij de geldautomaten in AH-vestigingen het slachtoffer waren.  Inmiddels zijn een reeks maatregelen genomen om plofkraken te voorkomen. Bijvoorbeeld het uitschakelen van de automaten in de avonduren of de inzet van bewaking, zoals Rabobank eerder dit jaar aankondigde.

Dit jaar veel minder plofkraken

De afgelopen periode was het juist redelijk stil rond plofkraken bij Albert Heijn-vestigingen, al werd er in januari van dit jaar nog een poging gedaan in het Brabantse Nuenen. Daarbij maakten de daders echter geen geld buit.

Reageer op dit artikel