nieuws

Plus en Coop: ‘geen commentaar’ op Emté-bod

Branche & Bedrijf 4262

Plus en Coop: ‘geen commentaar’ op Emté-bod

DOETINCHEM – Plus en Coop zijn de twee supermarktketens die genoemd worden als mogelijke partner waarmee Jumbo een bod zou hebben uitgebracht op Emté.

Beide bedrijven laten desgevraagd aan Distrifood weten niet te willen reageren op het gerucht over een bod op Emté.

Reacties van woordvoerders

Coop-woordvoerder Yvonne van Asselt: ‘Ik kan heel kort zijn, we hebben hierover niks te melden.’ Haar Plus-collega Ingeborg Biemans is al even kort van stof: ‘Het enige wat ik kan zeggen is: geen commentaar.’

Jumbo zwijgt ook

Ook Jumbo weerhield zich gisteren al van enig commentaar op de geruchten over een mogelijk bod. De woordvoering van Jumbo stelt in antwoord op vragen van Distrifood dat men ‘zoals gebruikelijk niet ingaat op geruchten’. Sligro reageerde wel: In een persbericht liet Sligro donderdag weten dat er recent een ‘niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté’ is geweest. De naam Jumbo wordt niet genoemd. ‘Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun en Sligro Food Group heeft dit dan ook laten weten aan geïnteresseerde partijen.’

Evaluatie Emté op 20 juli

Sligro zegt in het persbericht verder dat op 20 juli aanstaande de uitkomsten worden gepresenteerd van de evaluatie van Emté. Pas daarna zal het bedrijf naar buiten treden met toekomstscenario’s die worden overwogen. ‘Zoals telkens eerder gecommuniceerd houden wij daarbij alle opties open maar heeft een verkoop van de activiteiten duidelijk niet onze voorkeur.’

Verkoop Emté kwam regelmatig aan de orde

De verkoop van Emté kwam de afgelopen jaren regelmatig aan de orde tijdens persconferenties van Sligro Food Group. Analisten bepleitten het afstoten van de formule omdat deze minder presteert dan de foodservice-divisie van het beursgenoteerde bedrijf. Ondanks verschillende pogingen slaagde Sligro er bovendien nog niet in om de resultaten bij Emté te laten verbeteren.

Lees ook:

Reageer op dit artikel