nieuws

Jumbo mag Foodmarkt bouwen in Tilburg

Branche & Bedrijf 1240

Jumbo mag Foodmarkt bouwen in Tilburg
Foto: Bert Jansen

TILBURG – De weg is vrij voor de bouw van een nieuwe Jumbo Foodmarkt in Tilburg. De laatste partij die bezwaar maakte tegen de komst van de grote supermarkt heeft dat protest ingetrokken.

Dat meldt Brabants Dagblad. De nieuwe Jumbo Foodmarkt moet komen in Stappegoor in Tilburg, tegenover het bioscoopcomplex Euroscoop. Die partij had bezwaar gemaakt tegen de omgevingsvergunning die was verleend, maar trekt dat in na toezeggingen van de gemeente over parkeren en de horeca-elementen in de Foodmarkt. Deze mogen nu maximaal vijfhonderd vierkante meter groot zijn.

Klanten kunnen eind 2018 terecht

‘De vlag gaat uit, dit is voor het gebied een heel belangrijk moment’, zegt Casper Grondel van Consortium Stappegoor in de krant. Hij denkt dat eind september de eerste spade in de grond gaat. ‘Dan kunnen bezoekers er eind 2018 voor het eerst boodschappen doen.’ Jumbo heeft op dit moment al Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel. De vierde wordt op dit moment gebouwd in Leidsche Rijn.

Tegenslag voor Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk

Het nieuws uit Tilburg zal met gejuich worden ontvangen in Veghel. Jumbo kreeg eerder dit jaar juist te maken met tegenslag bij plannen voor de bouw van een Foodmarkt in Naaldwijk. De Raad van State zette de rem op plannen van ondernemer Edward Koornneef. De nieuwe Jumbo Foodmarkt moet een plek krijgen in het nieuwbouwproject De Rentmeester, naast winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. De bouw is echter niet zonder tegenstanders. Winkeliers en bewoners van het centrum van de plaats protesteerden, terwijl ook de eigenaar van winkelcentrum De Tuinen bezwaar indiende.

 

Reageer op dit artikel