nieuws

Geen derde super in Schaijk

Branche & Bedrijf 2173

Geen derde super in Schaijk
Peter Roek

SCHAIJK – Er komt naast AH en Emté definitief geen derde supermarkt in het Brabantse Schaijk.

De kans op een derde supermarkt is van de baan nu de projectontwikkelaars Pakhuis Schaijk  en MRE de Albert Heijn aan de de Burgemeester Hoefnagelstraat in Schaijk kopen en hebben beloofd op deze locatie woningbouw te willen realiseren, zo meldt BD.nl.

Centrumplan

In Schaijk komt een compleet nieuw centrumplan. Dat plan voorzag in de verhuizing van de ‘oude’ AH aan de Burgemeester Hoefnagelstraat naar het nieuwe centrum. De nieuwe AH van ondernemer Huub Christiaens wordt met circa 1500 m2 twee keer zo groot als de huidige winkel.

Verzet

Er dreigde verzet tegen het centrumplan omdat onduidelijk was wat er met de oude AH zou gebeuren en de mogelijkheid van een derde supermarkt bleef bestaan. Het verzet kwam van Emté en AH-franchiser Hans Geveling die eigenaar is van het nieuwe pand dat Christiaens  betrekt. Nu het gevaar van een derde supermarkt is verdwenen, geeft Geveling, evenals Emté,  zijn verzet op en verkoopt hij  het pand volgens BD.nl nu vaan Christiaens.

 

Reageer op dit artikel