nieuws

Coop neemt Spar-vestiging in Sprundel over

Branche & Bedrijf 1161

Coop neemt Spar-vestiging in Sprundel over
Spar Sprundel. Foto: Google Maps.

SPRUNDEL – De Spar in het Brabantse dorp Sprundel wordt overgenomen door Coop. De overname vindt volgende maand plaats.

Spar-ondernemer Olof van den Akker zegt in dagblad BN/De Stem dat het hem niet is gelukt om de zaak rendabel te krijgen. Hij nam de supermarkt tweeënhalf jaar geleden over. Toen ging het ook al niet goed. ‘Het is niet gelukt daar verandering in te brengen. De omzet is weliswaar gestegen, maar niet voldoende”, aldus Van den Akker in de regionale krant.

Moment van sluiten paar maanden vervroegd

Eerder dit jaar was de beslissing om de winkel aan de Sint Janstraat in Sprundel te sluiten al genomen, maar dit zou eigenlijk pas in december gebeuren. Dit is nu dus vier maanden vervroegd. De reden is de toenemende concurrentie in de omgeving. In het nabijgelegen Rucphen komt er later dit jaar een Lidl bij en in Sint Willebrord, dat nog dichterbij is, zijn vier supermarkten. Bovendien trekken veel mensen voor hun boodschappen naar Etten-Leur, schrijft de krant.

‘Coop krijgt het niet gemakkelijk in Sprundel’

Van den Akker betwijfelt of Coop het wel gaat redden in het dorp. ‘Er zijn te veel supermarkten, maar daar kan ik niks aan veranderen. Ik hoop dat de Coop het in Sprundel wel voor elkaar krijgt, maar gemakkelijk zal het niet worden”, aldus de 56-jarige ondernemer.

Reageer op dit artikel