nieuws

Bras en Heidman in RvC Euroma

Branche & Bedrijf 2266

Bras en Heidman in RvC Euroma
Erik Bras (l) en Tom Heidman (r)

WAPENVELD – Erik Bras is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van kruidenleverancier Euroma. Tom Heidman is nieuw lid van de raad.

De benoemingen zijn per begin deze maand. Naast Heidman en Bras treedt ook Bas Becks toe, partner van Parcom Capital dat een belang heeft genomen in Euroma. Becks komt van CVC en was in die hoedanigheid betrokken bij de overname van C1000. Ook Robert van der Wallen, oprichter Brand Loyalty, heeft een minderheidsbelang in de kruidenleverancier genomen.

Bras komt van Johma

Erik Bras, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen heeft  heeft de eerste 17 jaar van zijn loopbaan bij Unilever gewerkt, was daar o.a. commercieel directeur voor Nederland en algemeen directeur in Chili. Bras stond in de loopgraven tijdens de beruchte Omo Power wasmiddelenoorlog. Na een aantal jaren in de board van Provimi, maakte Erik in 2010 de overstap naar Salad Signature (Johma) als CEO.

Heidman is retailveteraan

Tom Heidman werkte ruim 15 jaar voor Ahold o.a. als directeur van Gall & Gall en als commercieel directeur van Albert Heijn. Daarna vervulde hij de functie van CEO bij Retail Network (non-food) en bij Logo-International (o.a. WE en O’Neill). In 2009 werd Heidman CEO van C1000 en na de verkoop in 2012 aan Jumbo vervult hij verschillende commissariaten, waaronder Vion, Remia, Rituals en de Vermaatgroep.

Reageer op dit artikel