nieuws

Attent-ondernemer verjaagt overvaller met parasol

Branche & Bedrijf 1158

Attent-ondernemer verjaagt overvaller met parasol

OISTERWIJK – Attent-ondernemer Maurice Gillis heeft een met een kapmes bewapende overvaller met een parasol uit zijn winkel gejaagd.

De gemaskerde overvaller, naar later bleek een 13-jarige jongen, dook maandagmiddag vlak voor sluitingstijd vlak bij de ingang van de supermarkt. Bewapend en dreigend met een groot kapmes, riep hij om geld.

Met parasol achter overvaller aan

Gillis was daar niet van gediend en greep in. ‘Dat denk ik toch mooi niet, godverdorie’, memoreert Gillis bij Omroep Brabant. Hij pakte een steel van een parasol waarmee hij de overvaller belaagde. Die zette het op een lopen. Gillis bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. Na zo’n zeshonderd meter wist hij met behulp van een omstander de dader te pakken. ‘Toen zag ik dat hij moe werd en kon ik hem op de Beukendreef overmeesteren.’

Jonge overvaller

Nadat de supermarktondernemer de overvaller overmeesterde, duurde het nog tien minuten voor de politie arriveerde. Op dat moment ontdekt hij dat de dader nog maar een jongen is.  ‘Ik schat hooguit 14 of 15 jaar’, aldus de ondernemer die daarvan schrok.  ‘Ga naar school en leer een vak in plaats van dit soort fratsen uit te halen.’

Nog een mes

Eenmaal in handen van de politie bleek de jongen van 13 nog een mes onder zijn T-shirt verborg. ‘Volgens Gillis had het daardoor slecht met de jongen kunnen aflopen. ‘Daar zijn we wel van geschrokken. Hij had in dat mes kunnen vallen. Ik moet er niet aan denken hoe het dan was afgelopen.’

Opgelucht

De Attent-ondernemer is opgelucht over de goede afloop. Zijn 83-jarige moeder – die nog dagelijks achter de kassa zit – zat tijdens de overval op haar vertrouwde plek. ‘Ze moeten niet aan mijn moeder komen, dan sta ik niet voor mezelf in’, aldus een emotionele Gillis. Hoewel ze niet zoveel meekreeg van het gebeuren omdat het zich vooral buiten afspeelde,  is ze behoorlijk geschrokken. ‘Wat was er gebeurd wanneer die jongen met zijn mes hier bij mij aan de kassa had gestaan?’

Bekijk hier het videoverslag van Omroep Brabant

Reageer op dit artikel