nieuws

Aldi dreigt Mierlo met miljoenenclaim

Branche & Bedrijf 507

Aldi dreigt Mierlo met miljoenenclaim

MIERLO – Supermarktketen Aldi is bezig met juridische stappen en het indienen van een schadeclaim tegen de gemeente Geldrop-Mierlo.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Behalve de discounter zou ook Spronsen Vastgoed de gemeente aansprakelijk willen stellen voor de schade die het leidt omdat de gemeente weigert Aldi een vergunning te verlenen om zich aan de Geldropseweg in Mierlo te vestigen. De prijsvechter wil in een pand gaan zitten dat eigendom is van Spronsen.

Geen vierde supermarkt

De gemeente wil geen Aldi omdat er met Plus, Lidl en Albert Heijn voldoende supers zijn. Volgens de lokale bestuurders is een vierde supermarkt in een plaats met tienduizend inwoners te veel.

Gemeente overvallen

De gemeente is ook niet blij met de gang van zaken. Wethouder Renée Hoekman zegt in het ED ‘compleet overvallen’ te zijn door de plannen van Aldi. De wethouder was er in de onderhandelingen vanuit gegaan dat de Boerenbond in het pand aan de Geldropseweg zou komen en niet Aldi.

Detailhandel zonder beperkingen

Een woordvoerder van Spronsen zegt dat het vastgoedbedrijf met de gemeente heeft gesproken over een bestemming ‘detailhandel zonder beperkingen.’ En dus mocht Spronsen bij de bestemming van het pand wel degelijk met Aldi als kandidaat-huurder spreken.

Stop op bestemmingsplan

Wethouder en gemeenteraad probeerden daar in juni toch een stokje voor te steken. De gemeenteraad stemde toen in met een voorbereidingsbesluit voor het perceel aan de Geldropseweg. Dat betekent in feite dat er een stop zit op het bestemmingsplan zodat Aldi zich er niet kan vestigen. Dat besluit  is nu de aanleiding voor de juridische stappen en de dreigende schadeclaims.

Reageer op dit artikel