nieuws

Albert Heijn: Spraak uitdaging bij Hiku

Branche & Bedrijf 2265

Albert Heijn: Spraak uitdaging bij Hiku
Foto: AH

ZAANDAM – Het inspreken van boodschappen tegen de Hiku, de koelkastmagneet van Albert Heijn, is volgens AH een onderdeel waaraan nog moet worden gewerkt.

Albert Heijn test de Hiku momenteel bij 250 klanten. De Hiku is een slimme koelkastmagneet die een gezin kan gebruiken om producten op het boodschappenlijstje te zetten. Door boodschappen in te spreken of producten te scannen worden ze toegevoegd aan het lijstje in de Appie-app en op AH.nl.

‘Hiku herkent niet altijd juiste product’

Het juist inspreken van de boodschappen blijkt tot dusver de grootste uitdaging. ‘De functie spraakherkenning kan nog worden verbeterd. We krijgen van klanten terug dat niet altijd het juiste product naar voren komt bij inspreken. Het scannen gaat wel goed’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh.

‘Klanten zijn tevreden’

Klanten die gebruikmaken van de slimme koelkastmagneet zijn volgens Aspeslagh tevreden. ‘De deelnemende klanten vinden het een makkelijk apparaatje en een handige hulp bij het maken van een boodschappenlijstje. Het vraagt soms wat discipline, zeker in gezinnen. Om een volledig boodschappenlijstje te krijgen, is het wel handig als iedereen de Hiku gebruikt.’ Wanneer de testperiode ten einde is, is momenteel niet bekend. Een grotere uitrol is volgens AH dan ook nog niet aan de orde.

AH eerste in Nederland

De Hiku is een door een externe partij ontwikkelde knop die al gebruikt wordt bij supermarkten in Frankrijk en de Verenigde Staten. AH is naar eigen zeggen de eerste partij in Nederland die de gadget gebruikt. In april kondigde AH de nu lopende test aan.

Reageer op dit artikel