nieuws

AH Deventer nog voor heropening geramd

Branche & Bedrijf 843

AH Deventer nog voor heropening geramd

DEVENTER – De grootschalig verbouwde vestiging van Albert Heijn in Keizerslanden Deventer is nog voor de heropening al het slachtoffer van ramkrakers geworden. Deze maakten voor duizenden euro’s aan sigaretten buit.

Dat meldt dagbald De Stentor. De heropening van de winkel op woensdag komt, ondanks de enorme schade door de ramkraak, niet in gevaar. De criminelen maakten er maandagnacht om drie uur handig gebruik van dat door een storing in het systeem het nieuwe beveiligingshek van de tabaksbalie nog niet naar beneden was gegaan.

Vertrouwen in snelle actie van politie

De winkel heeft er vertrouwen in dat de daders opgespoord zullen worden. ‘Gelukkig heeft de politie heel veel sporen kunnen veiligstellen. Wij gaan ervan uit dat deze criminelen snel worden gepakt’, schreef de winkel op de eigen Facebook-pagina. De Albert Heijn was enkele weken gesloten vanwege een grootschalige verbouwing.

Vernieuwde supermarkt fors groter

Daarbij is het winkeloppervlak vergroot van 1500 naar 2800 vierkante meter. ‘We zijn een XL zonder de XL. We hebben straks 45.000 verschillende producten. In vele opzichten hebben we net zo veel of meer als de Albert Heijn XL. We zijn groter dan sommige XL’s en we hebben meer assortiment dan sommige. Maar wat een XL maakt, is bijvoorbeeld een sushibar of een vers-slager. Daar is Keizerslanden de wijk niet naar’, zegt supermarktmanager Matthieu de Leeuw in de krant.

Reageer op dit artikel