nieuws

Investeringen raken winst van Amazon

Branche & Bedrijf 1442

Investeringen raken winst van Amazon
Foto: Shutterstock

SAN FRANCISCO – Amazon.com heeft de winst in het tweede kwartaal scherp zien dalen, vooral door hogere uitgaven.

Dat werd donderdag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. De winstval zette het aandeel Amazon flink onder druk in de nabeurshandel. Amazon rapporteerde een winst van 197 miljoen dollar, of 0,40 dollar per aandeel. Dat is maar liefst 77 procent minder dan een jaar eerder. Analisten rekenden in doorsnee op een winst per aandeel van 1,41 dollar. De omzet kwam uit op 38 miljard dollar.

Topman was even rijkste man

Het aandeel Amazon koerste deze week op de hoogste niveau’s ooit. Dat maakte topman Jeff Bezos korte tijd de rijkste man op aarde. Maar de koersval nabeurs nam hem die titel weer af. Het bedrijf ontwikkeld zich in hoog tempo tot een concurrent voor de supermarkten. Zo is de onderneming in eigen land actief met een gemakswinkel zonder kassa’s en met verschillende boodschappendiensten.

Overname van Whole Foods

Met Amazon Fresh is het bedrijf actief in delen van het Verenigd Koninkrijk en in Berlijn. Daarnaast maakte de onderneming enkele weken geleden bekend de bekende Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market over te nemen.

Reageer op dit artikel