nieuws

Mierlo dreigt Aldi met dwangsom

Branche & Bedrijf 1702

Mierlo dreigt Aldi met dwangsom
Foto: Shutterstock

GELDROP-MIERLO – De gemeente Geldrop-Mierlo dreigt een projectontwikkelaar en discounter Aldi met een dwangsom als in oktober in Mierlo een vestiging wordt geopend.

Dat meldt Brabants Dagblad vanmorgen. Op hun beurt dreigen Aldi en vastgoedbedrijf Spronsen juist met een schadeclaim die in de miljoenen loopt als ze geen toestemming krijgen voor de opening van de winkel aan de Geldropseweg in de Brabantse plaats. Inzet van het conflict is de vraag of zich een supermarkt mag vestigen op deze locatie.

Lezing partijen over toestemming verschillen

Volgens de vastgoedonderneming en Aldi is dat inderdaad het geval. In gesprekken met de gemeente zou het bij de nieuwbouw altijd zijn gegaan om ‘detailhandel zonder beperkingen’. Dit betekent dat de vestiging van de Aldi binnen de plannen past. De gemeente stelt op zijn beurt dat in alle papieren altijd is gesproken over een vestiging van de keten Boerenbond, die eerder al op die locatie zat, en dat de vestiging van een supermarkt dus niet toegestaan is.

Zaak krijgt spoedig vervolg

Het conflict loopt al langere tijd. Halverwege juni wierp de gemeente een planmatige blokkade op tegen de komst van Aldi. Daarop dreigden de eigenaar van de grond en mogelijk ook Aldi met hun schadeclaim. De zaak krijgt vermoedelijk spoedig een vervolg voor de rechter of voor de bezwaarcommissie van de gemeente.

Al drie supermarkten in Mierlo

Mierlo heeft op dit moment al vestigingen van Lidl en Plus. Daarnaast is er nog een kleinere buurtsupermarkt actief. Volgens de gemeente zijn er daarmee voldoende supermarkten voor een plaats met tienduizend inwoners.

Reageer op dit artikel