nieuws

Jumbo wil in Raalte tweede e-dc openen

Branche & Bedrijf 2864

Jumbo wil in Raalte tweede e-dc openen

VEGHEL – Jumbo wil in het voorjaar van 2018 haar tweede e-fulfilment center (EFC) in gebruik nemen.

Vandaag heeft de supermarktketen aan de gemeente Raalte (Overijssel) haar voornemen kenbaar gemaakt om voor het nieuwe e-dc een bestaande, ongebruikte locatie aan de Almelosestraat te benutten.

‘Antwoord op snelle groei’

De extra capaciteit is nodig als antwoord op de snelle groei van het aantal bestellingen via Jumbo.com, meldt het bedrijf. Het nieuw te openen EFC in Raalte zal een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de groeiambities van Jumbo. Naar verwachting zal het nieuwe EFC de komende jaren ongeveer 550 nieuwe banen opleveren.

Nieuw e-dc komt sneller dan verwacht

‘Sneller dan verwacht zullen we in de loop van volgend jaar voor ons EFC in Den Bosch de maximale capaciteit bereiken’, zegt Frits van Eerd, algemeen directeur Jumbo. ‘De locatie Raalte is een logische keuze voor deze capaciteitsuitbreiding. Vanuit die plek kunnen we immers goed onze klanten in het noorden en oosten van het land bereiken. Daarnaast is het voormalige distributiecentrum al onderdeel van onze vastgoedportefeuille. Het leegstaande pand krijgt zo dus een nieuwe, toekomstgeoriënteerde functie, met extra werkgelegenheid voor de regio.’

Reageer op dit artikel