nieuws

Van Eerd brengt race tot goed einde

Branche & Bedrijf 5336

Van Eerd brengt race tot goed einde
De auto van Racing Team Nederland waarmee Van Eerd in 2017 aan de start stond Foto: Facebook/Racing Team Nederland

Le Mans – De Jumbo-gele raceauto van Racing Team Nederland is met Frits van Eerd achter het stuur als veertiende over de streep gekomen in de iconische 24 uurs race van Le Mans.

Met Jumbo-topman Frits van Eerd achter het stuur  finishte de Jumbo-gele racewagen als 14 e in het overall-klassement en als 12e in de LMP2-klasse. Dat is de klasse van de een na snelste groep auto’s die deelnemen aan de 24 uurs race.

Uitstekend vermaakt

Teameigenaar en coureur Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barrichello hebben niet allen de wagen heel gehouden maar hebben zich ook uitstekend vermaakt. Zo is te lezen op de Facebook-pagina van het team. ‘Ik ben heel tevreden, lekker gereden en met de auto is het helemaal goed gegaan. Technisch liet hij me niet in de steek’, zei Van Eerd na een deel van de nacht achter het stuur te hebben gezeten. ‘Mijn snelste rondetijd heb ik in het donker gereden, da’s natuurlijk een beetje raar. Dat geeft wel aan dat het vertrouwen begint te groeien en dat de auto het goed doet’, aldus Van Eerd op Motorsport.com.

Lammers prijst Van Eerd

De ervaren Jan Lammers was lovend over het rijden van de Jumbo-topman. ‘Van Rubens wisten we dat hij goed was maar ik heb diepe bewondering voor Frits. Hij rijdt keurig netjes zijn rondjes, doet geen gekke dingen. Hij is vooral gefocust op het heel houden van de auto, hij is altijd heel netjes voor zijn spullen. Ik denk dat hij als de dood is om een krasje op de wagen te rijden. Als hij dat nog van zich af zet, kan hij twee tot drie seconden harder’, aldus de oud-winnaar van de race.

Droom

Van Eerd heeft meermalen gezegd dat deelname aan de 24 uur durende uitputtingsslag voor mens en machine een droom is uitgekomen. Kort na de finish wordt dat op de Facebookpagina van zijn team nog eens bevestigd. One dream. One team. P14 overall. P12 in LMP2. Bizar! Van Eerd is vanavond rond 22.00 uur op NPO1-tv te gast bij Jinek. Daar zullen ook Jan Lammers en de Nederlandse coureur Ho Ping Tung aanwezig zijn. Tung werd winnaar in de LMP2-klasse en finishte als tweede overall.

Reageer op dit artikel