nieuws

UberEats breidt uit naar Utrecht

Branche & Bedrijf 1075

UberEats breidt uit naar Utrecht
Foto: Shutterstock

UTRECHT – De bezorgdienst UberEats wordt voor het eerst actief buiten Amsterdam. De bezorger van restaurantmaaltijden breidt uit naar Utrecht.

Dat meldt AD. Volgens de onderneming is de dienst in Amsterdam een dusdanig succes dat het tijd wordt voor een tweede locatie. Concrete cijfers worden daarbij niet genoemd. Topman Marco Knitel denkt dat er in Utrecht plaats is voor de dienst. ‘Wij rekenen geen bezorgkosten, zijn sneller dan de anderen en hanteren geen minimumbestelbedrag. Wie alleen een salade wil bestellen, kan dat gewoon doen.’

UberEats vierde bezorgdienst in Utrecht

Daarmee neemt de concurrentie op de bezorgmarkt in Utrecht toe. Op dit moment zijn Thuisbezorgd, Deliveroo en Foodora al actief in de Domstad. Op hun beurt vormen al die bezorgdiensten concurrentie voor de supermarkten in de strijd om het zogenoemde maagaandeel, het deel van hun budget dat consumenten uitgeven aan eten en drinken.

Rol van de supermarkt overnemen

Knitel verwoordt dat tegenover AD ook expliciet. ‘Wij streven ernaar dat UberEats niet alleen voor één keer per maand is, maar uiteindelijk de plek van de supermarkt overneemt.’

Reageer op dit artikel